strand

De zonnigste bestemmingen in november

De zomer is weer voorbij en de temperatuur daalt in Nederland. Een mooie tijd om alvast op onderzoek uit te gaan, waar moet je nou naar toe in november om te kunnen genieten van die winterzon? Hieronder vind je 5 landen met een (bijna) een garantie op zonuren. Om écht zorgeloos op vakantie te gaan is het verstandig om voor vertrek je reisverzekering te checken, dekt deze verzekering het land waar je heen gaat? Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  1. Kaapverdië

Een eilanden groep die steeds populairder wordt als zonbestemming. Het is redelijk  betaalbaar en je vindt er prachtige stranden met bijbehorende blauwe zee. Het populairste eiland is Boa Vista. Je kunt hier ook windsurfen, duiken en natuurlijk relaxen op de mooie stranden.

  1. ABC eilanden

De ABC eilanden zijn al jaren favoriet onder veel Nederlanders. Niet gek, met een temperatuur van rond de 30 graden in november. De eilanden liggen dicht bij elkaar dus je zou ze allemaal kunnen bezoeken. Elk eiland staat ook bekend om een andere reden. Zo is Aruba geschikt om lekker te feesten, Bonaire kent een aantal hele mooie duik- en snorkelplekken en Curaçao is een mooie combinatie van beiden.

  1. Miami

Een locatie wat iets verder vliegen is maar ook hier vind je heerlijke temperaturen in november. Ondanks dat Miami een beetje een bejaarden-imago heeft door de vele bejaarden die er overwinteren kun je er ook heel goed uitgaan en natuurlijk lekker van het strand genieten. Breng ook zeker een bezoekje aan Ocean drive, hier kun je genieten van heerlijke restaurants en terrasjes.

  1. Thailand

Het hele jaar door vind je lekkere temperaturen in Thailand maar in november is het wat rustiger qua toerisme en november is het begin van het droge seizoen! Er zijn oneindig veel stranden te vinden, de ene drukker dan de andere. Hier kun je ook goed gaan eiland hoppen, breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Koh Phangan, Koh Tao of Koh Chang.

  1. Vietnam

Vietnam is ook een bestemming met een iets langere reistijd, zo’n 15 uur. Ook hier begint in november het droge seizoen. Vietnam is uitermate geschikt om een rondreis te maken. Deze kun je laten samenstellen door een reisbureau of natuurlijk zelf op pad gaan. Het is aan te raden om voor Vietnam een aantal maanden uit te trekken. Er is heel veel cultuur te ervaren en mooie tochten die je kunt maken. Ben je van plan om een paar maanden rond te trekken? Dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.