griekenland

7 redenen waarom je beslist een keer naar Griekenland moet gaan!

Griekenland is een populair vakantieland maar toch niet zo populair als Spanje en Frankrijk. Ben je nog nooit naar Griekenland op vakantie geweest? In dit artikel worden er 7 redenen gegeven waarom je beslist een keer naar Griekenland op vakantie moet.

Het weer

Als eerste en waarschijnlijk een van de belangrijkste reden waarom je op een vakantie gaat is het heerlijke weer. In Griekenland heerst er een heerlijk middellands zeeklimaat. De zon schijnt er bijna elke dag en in de zomerperiode is het altijd boven de 20 graden!

De Griekse keuken

Griekenland staat bekend om haar overheerlijke keuken. De Griekse keuken is al sinds jaar en dag hetzelfde maar ontzettend lekker en bovendien gezond! Ook gaat er in de Griekse keuken de voorkeur uit naar verse producten. Denk bijvoorbeeld aan Gemista (gevulde tomaten) of de overheerlijke Briam (Verse groenten uit de oven).

De omgeving

Griekenland ligt op een prachtige locatie aan de Middellandse zee. Als je de ideale vakantie sfeer wilt proeven dan is Griekenland the place to be! Veel uitgestrekte zandstranden en prachtige natuurgebieden.

De historie

Griekenland heeft natuurlijk ontzettend veel historie en dat is vandaag de dag nog steeds terug te zien. In de grote steden van Griekenland kan je nog altijd eeuwenoude gebouwen bezoeken als de Akropolis bijvoorbeeld.

Afstand

Griekenland is niet zo ver vliegen. De gemiddelde reistijd naar Griekenland is 3 tot 3,5 uur. Prima te doen en het gaat niet ten koste van het aantal vakantiedagen.

Gastvrij land

Griekenland staat bekend om haar gastvrijheid. Je wordt als een koning onthaald en tot je wenken bediend.

De eilanden

Ook heeft Griekenland ontzettend veel mooie eilanden die veel bezocht worden door vele toeristen. Denk bijvoorbeeld aan Kos, Corfu of Zakynthos als bekendste eilanden.