slaapzak reizen

De beste slaapzak voor op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat en besluit te gaan kamperen, dan heb je een goede slaapzak nodig. Er zijn verschillende soorten slaapzakken met verschillende vullingen te verkrijgen. Het is belangrijk dat je goed naar de voor- en nadelen kijkt bij het kopen van een slaapzak. In dit artikel lees je welke soorten slaapzakken er zijn.

Katoenen slaapzak

Een slaapzak kopen doe je niet even snel. Je moet hier wel aandacht aan besteden. Er zitten een aantal voor- en nadelen aan een katoenen slaapzak. De voordelen van een katoenen slaapzak zijn dat het vocht goed opgenomen wordt en dat het fijn aanvoelt. Er zitten ook een paar nadelen aan, zoals dat ze vrij zwaar zijn, ze langzaam drogen en het snel verkeurt. Bij het kopen van een slaapzak moet je kijken naar de punten die jij prettig vindt.

Slaapzak polyester/nylon

Dan heb je ook nog een slaapzak van polyester/nylon. Bij deze slaapzak heb je het geluk dat het een lichte slaapzak ik, dit is handig met het meenemen op reis. Ook is deze slaapzak waterafstotend en droogt hij snel. Een ander groot voordeel is dat deze slaapzak niet snel vies wordt, op vakantie wil je natuurlijk niet de hele dag moeten schoonmaken. De nadelen van deze slaapzak zijn dat hij minder goed aanvoelt en dat de slaapzak geen vocht opneemt.

Slaapzak polykatoen

Als laatst heb je nog de keuzen voor een polykatoenen slaapzak. Deze slaapzak voelt zacht aan en droogt heel snel. Verder is deze slaapzak minder zwaar dan een katoenen slaapzak, maar wel zwaarder dan polyester/nylon. Ook heeft deze slaapzak een langere droogtijd dan polyester/nylon. Als je dus opzoek bent naar een slaapzak, moet je de voor- en nadelen met elkaar afwegen. Kijkt wat jij het belangrijkst vindt aan een slaapzak.