vliegtuig

Zijn last minute deals wel echt goedkoop?

Heb je dat ook; dat het koud is buiten, dat je veel dingen aan je hoofd hebt en dat je de behoefte hebt om een paar dagen tussenuit te gaan? Je komt al gauw in de verleiding om een last minute deal te boeken. In dit artikel lees je of een last minute deal wel echt zo goedkoop is, hoe dat je een goedkope deal sluit en lees je verdere tips voor een goedkope vakantie.

Iedereen kan ‘last minute’ gebruiken

Voor de term ‘last minute’ zitten reisorganisaties niet aan regels gebonden. ‘Last minute’ betekent dus niet per se een goedkope prijs. Als je een lastminute deal wilt boeken is het slim om meerdere dingen te combineren, zoals een vlucht met het verblijf.

Bij een last minute deal krijg je meestal wel korting, maar dat betekent niet dat de prijzen ook laag liggen. De prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Zo kan je nog altijd onvoordelig uit zijn.

Hoe sluit je dan een goedkope deal?

Over het algemeen geldt: hoe flexibeler jij je opstelt, hoe goedkoper je vakantie is. Het is slim om ruim van te voren je vliegtickets te boeken. Ook zijn de tickets op onregelmatige tijden een stuk voordeliger. Denk bijvoorbeeld aan een dinsdagnacht.

Bedenk voor jezelf ook goed op welke manier je naar de luchthaven toe wilt reizen. Het kan voordeliger zijn om te reizen via onze buurlanden. Veel bestemmingen zijn ook te bereiken in Duitsland en België, waardoor parkeren op Dusseldorf Airport, Weeze en Brussel goed te doen zijn.

Voordelig naar populaire bestemmingen

De meeste goede deals vind je door een populaire bestemming te kiezen, omdat vakantieorganisaties hier groot voor inkopen. Zeker wanneer een aantal plekken moeten worden volgeboekt (denk bijvoorbeeld aan hotels en vliegtuigen) bieden de reisorganisaties leuke kortingen aan. Blijf dus goed op de hoogte!