autovakantie

Met de auto op vakantie, houdt hier rekening mee

Heb je een last minute vakantie geboekt en ga je met de auto? Dan is het slim om de auto goed te verzekeren. De auto verzekeren is vandaag de dag in een handomdraai te doen via het internet. Ook als je al een autoverzekering hebt is het slim om te kijken naar de mogelijkheden om minder te betalen. Kijk echter vooral naar de dekking in het buitenland als je met de auto op vakantie gaat. Daarnaast zijn er nog een paar zaken om op te letten.

De route

Het is goed om zelf te kijken waar je langs gaat rijden. Vertrouw op Google en de routeplanner. Print het uit om zo ook in het buitenland een beeld te hebben waar je naartoe gaat. Je hoeft dan geen dure roamingkosten te betalen voor de internetverbinding. Ook heb je zelf helder hoe je moet rijden en ben je niet afhankelijk van de stem van Google of van je Tom Tom. Zo zul je altijd de eindbestemming halen.

Start de reis op tijd

Door op tijd weg te gaan heb je voldoende tijd. Je hebt minder stress als je gaat rijden en daarnaast kun je meer genieten. Ook is het mogelijk om een keer wat langer te stoppen. Je kunt goed gaan lunchen en verder gaan. Je komt op tijd over en kunt dan nog genieten van de avond op je vakantiebestemming.

De reisverzekering

Sluit een goede reisverzekering af. Weet welke regels er gelden voor de dekking. Wanneer je bijvoorbeeld je bagage open en bloot op de achterbank laat liggen dan is het niet verzekerd. Het had immers in de kofferbak gekund en daar zou de dief het niet gezien hebben. Kies ook voor een annuleringsverzekering. Mocht de reis niet doorgaan door een gedekte reden dan krijg je in ieder geval je geld terug. Wel een fijne gedachte.