autovakantie

Vergeet dit niet te regelen voor een autovakantie

Een last minute vakantie boeken kan je veel geld schelen. Het is ook gemakkelijk. Je kunt snel op het laatste moment kiezen waar je naartoe gaat. Een vliegreis naar Barcelona of een stedentrip naar Brussel. Ook kun je naar London. Je kunt met de auto gaan en via de tunnel. Kies wel voor een goede autoverzekering als je met de auto op vakantie gaat. Een simulatie autoverzekering kun je snel laten zien welke mogelijkheden er zijn. Denk aan de dekking en vergeet daarnaast de hoogte van de premie ook niet. Naast de autoverzekering is het goed om op nog een paar zaken te letten.

De route

Plan de route goed. Doe het op de computer en print het als het kan ook uit. Door zelf de route uit te zetten is het mogelijk om zonder hulp van de TomTom of Google te reizen. Op de laatste kilometers kun je hier wel gebruik van maken. Vaak is het dan cruciaal om op de juiste plek te komen.

Voldoende eten en drinken

Wanneer je gaat reizen is het belangrijk om voldoende water bij je te hebben. Neem ook wat snacks mee om de reis goed door te komen. Geniet ervan. Neem wat appels mee om de ergste honger te stillen. Kijk ook vooraf waar je wilt gaan stoppen. Je kunt bij een wegrestaurant stoppen om wat te eten. Wanneer er veel vrachtwagens staan weet je dat het een goede plek is. Het zijn immers de professionals op de weg en ze houden alleen van de beste ballen gehakt.

Wat cash achter de hand

Je weet nooit wanneer er wat mis kan gaan. Het is daarom slim om wat extra cash voor een noodgeval te hebben. Verstop het goed in de auto of op je lijf, zodat niemand het weet of kan zien.