4 redenen om Cinque Terre snel te bezoeken

Wil je naar Cinque Terre? Dan moet je goed weten wat je hier allemaal kunt vinden. De regio heeft namelijk een groot aantal bezienswaardigheden en de vijf verschillende stadjes geven jou weer iets geheel nieuws. Maar wat zijn dan echt de redenen om deze regio te bezoeken en welke bezienswaardigheden horen hierbij? 

Een kleurrijke samenstelling van steden 

Een van de redenen om Cinque Terre te ontdekken is de unieke opstelling van de regio. Deze bestaat namelijk uit vijf stadjes aan de Italiaanse kust, waardoor je geniet van de omgeving. De kleurrijke stadjes zorgen voor een mooi geheel, maar kennen daarbij ook veel verschillen. De kleuren zullen jou daarbij ook de typische Italiaanse cultuur geven die je wenst te ontdekken. 

Een uniek uitzicht over water en steden 

In Cinque Terre geniet je van een uniek uitzicht. De vijf steden liggen allemaal aan de Italiaanse kust en vanuit de verschillende straatjes kun je over het water uitkijken. Ook kijk je vanuit hier uit op de andere stadjes in de omgeving. Als je het wilt, kun je dus ook mooie panoramafoto’s maken en heb je een tastbare herinnering aan jouw vakantie. Het uitzicht laat jou iedere keer weer versteld staan.

De regio op de werelderfgoedlijst

Een andere reden is dat Cinque Terre door UNESCO op de werelderfgoedlijst staat. De unieke setting van deze steden is hier een van de redenen van. Wanneer je naar Cinque Terre gaat, kom je er al snel achter dat deze plek op de lijst meer dan verdiend is. Het grote geheel en tegelijkertijd toch de grote verschillen zorgen dat je een ultieme ervaring krijgt voor jouw vakantie.  

Bezienswaardigheden voor het hele gezin 

Cinque Terre is daarbij voorzien van een groot aantal bezienswaardigheden. Voor iedereen in het gezin is er wel iets te vinden. Je kunt jouw volledige vakantie plannen door de bezienswaardigheden op een rij te zetten, maar ook juist helemaal de vrije loop laten gaan. Zo zorg je ervoor dat je jouw vakantie altijd helemaal naar wens krijgt en ook weer mooie herinneringen maakt. Op de site van Europa-Vakanties kun je alle bezienswaardigheden terugvinden. 

Comments zijn uitgeschakeld.