Costa de la luz

Ben jij wel een beetje klaar met de natte herfsten en de koude winters in Nederland? En is het binnenshuis zitten toch niet iets van jou? Misschien wordt het dan tijd om een tweede huis aan de Costa de la Luz te kopen. Deze Costa is niet erg bekend, maar daarom niet minder mooi. Als je zit te denken aan het kopen van een huis in Spanje moet je rekening houden met veel verschillende dingen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een huis kopen aan de Costa de la Luz

De Costa de la Luz

Je kent de Costa Brava en de Costa del Sol vast wel, maar ken je de Costa de la Luz ook? De Costa de la Luz ligt in het zuidwesten van Spanje, tussen Portugal en Gibraltar in. De Costa Brava, Costa Blanca en de Costa del Sol zijn erg populair bij toeristen, maar de Costa de la Luz is veel minder bekend. Aan deze Costa vind je iets meer rust, dit komt omdat de stranden iets moeilijker te bereiken zijn dan deze bij de oostkust. De Costa de la Luz is vooral bekend bij watersporters, omdat er bijna altijd een stevige wind waait. Dus ben jij op zoek naar iets meer rust en wil je niet tussen alle toeristen zitten? Dan is de Costa de la Luz een goede optie. 

Een huis in het mooie Spanje

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een huis in Spanje moet je jezelf afvragen wat je nou eigenlijk wilt. Zoek je een penthouse of een appartement? De Costa de la Luz heeft ook veel opties als het gaat om villa’s, zowel in de oude klassieke stijl als nieuwbouwvilla’s. Het is maar net wat jij wilt. Of wil je liever een eigen huis bouwen in het mooie Spanje? Ook dit kan in Costa de la Luz. Dit is wel wat lastiger, omdat je rekening moet houden met verschillende Spaanse regels.

Ga in zee met een makelaar

Een huis kopen aan de Costa de la Luz is niet zomaar wat. Daarom raden wij je aan om in zee te gaan met een makelaar. In Spanje gaat het allemaal net even anders dan hier in Nederland. Het zoeken en kopen van een huis kan dan ook nog een hele klus zijn, zeker als je de taal niet kent. Een Spaanse makelaar heeft vaak lokale kennis en kan jou helpen bij het vinden van het perfecte huis. Deze makelaar zal met jou meegaan tijdens bezichtigingen en zal ook voor de onderhandelingen zorgen als jij het huis wilt kopen.

Comments zijn uitgeschakeld.