Spitsbergen

Ben jij wel klaar met die zon, zee en strand vakanties? Wil je een keer iets heel anders? Dan moet je naar Spitsbergen. Dit is een eilandengroep in de Noordelijke IJszee waar je ijsberen en walrussen kunt spotten. Spitsbergen werd vroeger alleen bewoond door jagers en walvisvaarders, maar tegenwoordig is dit anders. Je kunt nu speciale Spitsbergen reizen bijwonen waarbij je kunt genieten van de unieke natuur en de prachtige omgeving.

Scheuren op de sneeuwscooter

In Spitsbergen ga je niet scheuren op de scooter. Dit doe je daar natuurlijk in stijl; scheuren op de sneeuwscooter. Vol gas op de besneeuwde ijsvlakten van Svalbard. Wist je dat het hier in de zomer nooit donker wordt? Je kunt hier dus ook gewoon ‘s nachts scheuren. Heb je nog nooit op een sneeuwscooter gezeten? Geen zorgen, met een helm, pak en verdere uitrusting leer je omgaan met de scooter en rijdt je in rustig tempo naar de plaats van bestemming. Je kunt met de sneeuwscooter een gletsjer opgaan en bovenop genieten van het mooie uitzicht.

Op expeditie

Naar Spitsbergen reizen, betekent op expeditie. Je kunt kiezen voor een walrussen- of ijsbeer expeditie, of je doet ze gewoon allebei nu je er toch bent. Er zijn ongeveer zo’n 3000 ijsberen op Spitsbergen te vinden, maar het is toch nog lastig om er eentje te zien. Ga daarom met een goede gids op pad en neem vooral een verrekijker mee. Met de sneeuwscooter maak je een lange, maar eenvoudige trip naar de oostkust waar zich veel ijsberen bevinden. 

Toch liever op walrussen expeditie? Op Spitsbergen is een eilandje genaamd Prins Karls Forland te vinden. Dit is de favoriete hangplek van de walrussen. En als je geen fan bent van de sneeuwscooter heb je geluk. Deze expeditie wordt gedaan per boot voorzien van een bar. 

In een tentje

Altijd al gedroomd van kamperen tussen de wilde dieren? In Spitsbergen kun je kamperen tussen de ijsberen. Wie wil dat nou niet? Je hoeft niet bang te zijn. Je zult namelijk overnachten met een ervaren gids met de juiste materialen. Je zult op een tweedaagse tocht gaan naar Colesbay, een voormalig mijnstadje. Langs de oude spoorlijn trek je naar een berg waar je het kamp op slaat. De volgende dag wandelen jullie naar een vallei vol met mooie planten en grazende rendieren.

Comments zijn uitgeschakeld.