Madrid

Heb jij een stedentrip of vakantie naar Madrid op de planning staan? Bereid je voor op de Spaanse hoofdstad. Als je je inleest en genoeg tijd steekt in de voorbereiding wordt je verblijf nog leuker.  Aangezien er zo veel te vinden is over bezienswaardigheden in Madrid concentreren wij ons in dit blog op de voorbereiding van je trip, zodat je optimaal kan genieten van je bestemming. 

Accommodatie

De voorpret van je vakantie of stedentrip zit al in de voorbereiding. Maar voordat je kriebels krijgt, van de naderende (korte) vakantie, moeten er nog een aantal dingen worden geregeld. Bijvoorbeeld de accommodatie. Stel van tevoren een budget vast. De prijzen van accommodatie verschillen ontzettend als je in het centrum van Madrid wilt overnachten of erbuiten. Maar misschien gaat het niet om het budget en houd je van de rust buiten het centrum en zoek je de drukte alleen overdag op. Er zijn op internet talloze websites te vinden met accommodaties waarbij je alle reviews en prijzen kunt vergelijken. Lees je dus van tevoren goed in. 

Programma

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk bekijken tijdens je trip. Wel moet je onthouden dat je moet gaan voor een realistisch programma. Het moet niet zo zijn dat je na je trip afgepeigerd thuis komt. Maak een lijstje van tevoren, streep desnoods de activiteiten of bezienswaardigheden weg die ‘minder’ belangrijk zijn voor jou. Bij het maken van een programma moet je kijken naar het vervoer. Het is nogal een verschil of je van plan bent de bus te pakken of met een scooter langs de drukte rijdt. De metro is altijd een goede tip, je gaat snel van A naar B en de kaartjes zijn niet zo duur. Het scheelt een hoop stress en tijd als je dit van tevoren goed uitzoekt. Aangezien Spaans een wereldtaal is spreken veel Spanjaarden niet zo goed Engels. Het kan daarom altijd van pas komen om je wat te verdiepen in de Spaanse taal door middel van een kleine cursus. Als je dan de weg kwijt bent of je hebt een vraag, dan kan je die in ieder geval stellen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk als je daar een praatje kan maken met een Spanjaard.

Wat moet je allemaal meenemen? 

Je wilt er uiteraard goed uitzien tijdens je stedentrip. Maar aangezien je veel wilt doen en bekijken moet het voornamelijk lekker zitten en wil je geen last krijgen van je voeten. Hoeveel je meeneemt ligt ook aan de duur van je verblijf en is voor iedereen anders. Als je een weekendtrip hebt geboekt kom je met alleen je handbagage een heel eind. Wel moet je van tevoren even checken aan welke afmetingen je handbagage moet voldoen. Afhankelijk van wat je wilt gaan doen kan je een paklijst maken. Je hoeft uiteraard geen bikini mee te nemen naar Madrid als je niet van plan bent om te gaan zwemmen. Het is handig om kledingstukken mee te nemen die je met elkaar kunt combineren. Zo neem je nooit te veel mee maar heb je toch verschillende outfits. Je kledingstukken kies je uit aan de hand van het weer, check van tevoren dus de temperatuur van je bestemming. Als je met het vliegtuig gaat verdiep je dan in wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig. Het is zonde als je spulletjes bij de douane voor je neus worden weggegooid. Naast je dagelijkse benodigdheden moeten ook de allerbelangrijkste spullen worden meegenomen zoals je paspoort, vliegticket en hotelbevestiging. Succes met de voorbereiding en geniet ervan, you’re ready to go!  

Comments zijn uitgeschakeld.