Brugge

Brugge is met zijn middeleeuwse historie een van de meest bezochte plaatsen van België. De eeuwenoude gebouwen, straten en pleinen zijn te bewonderen in hun oude glorie. De kleine kanaaltjes die zich door de gehele stad bevinden zijn te bevaren, waardoor je Brugge kunt bewonderen vanaf het water. Brugge wordt daarom ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. De historische binnenstad staat door zijn eeuwenoude en romantische uitstraling op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 

De ideale stad voor een kort weekendje weg

Brugge is door zijn ligging uitermate geschikt voor een kort weekendje weg. Vanaf Utrecht ben je met de auto in zo’n 2,5 uur in een totaal andere wereld. Ook met de trein is de middeleeuwse stad gemakkelijk te bereiken. Toch heb je door de historische gebouwen, kanaaltjes, boogbruggen en gezellige pleinen een echt vakantiegevoel. Omdat Brugge niet heel groot is kun je in twee dagen alle bezienswaardigheden bezoeken, waardoor de stad uitermate geschikt is voor een kort weekendje weg. 

Ontdek de beste hotels in Brugge

Brugge beschikt over meer dan 100 hotels verdeeld door de gehele stad. Zo kun je een hotel boeken in de binnenstad of in één van de nostalgische buitenwijken. Ben je op zoek naar een goed en leuk hotel in Brugge? Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Het Ibis Budget Brugge Centrum Station hotel is zeer geschikt als je voordelig een weekendje weg wilt. Het hotel ligt 1,5 kilometer van het centrum vandaan en is gemakkelijk te bereiken met de trein. De kamers zijn simpel maar modern ingericht en erg belangrijk: zeer schoon.

  • Wil je liever een hotel in de binnenstad van Brugge? Dan is Hotel Cordoeanier een goed alternatief. Dit hotel wat bekend staat om zijn huiselijke sfeer en moderne kamers. Het hotel ligt in het midden van het centrum waardoor alle bezienswaardigheden zich op loopafstand bevinden.

  • Ben je op zoek naar iets meer luxe en een aparte locatie? Dan is Boat Hotel De Barge een goede optie. Dit hotel is gebouwd op een boot en drijft op het kanaal Brugge-Gent, zo’n 20 minuten lopen vanaf de Grote Markt. De kamers hebben een nostalgische thema maar zijn voorzien van een moderne vormgeving en alle nodige voorzieningen. 

Er is voldoende te doen in de omgeving van Brugge

Naast de prachtige historische binnenstad kun je in Brugge ook genieten van de vele musea zoals The Chocolate Museum of Museum Salvador Dali, de vele bezienswaardigheden en het bourgondische leven in de verschillende restaurants en cafés. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan het Concertgebouw van Brugge met zijn verbazingwekkende akoestiek of de middeleeuwse Belfort toren beklimmen. Deze unieke stadstoren beschikt over 47 klokken die ieder uur een prachtig klokkenspel spelen.

Comments zijn uitgeschakeld.