Turkije

Ga je dit jaar op vakantie naar Turkije? Dan staat je nog heel wat keuzestress te wachten, maar op een goede manier. Want kies je voor een all-inclusive vakantie bij een luxe resort? Of ga je het land verkennen en vertrek je om de paar dagen naar een ander camping of hotel? Wat je ook gaat doen, zorg in ieder geval wel dat je vakantie probleemloos verloopt zonder gedoe en stress. Vraag daarom altijd op tijd je visum aan.

Een visum is verplicht bij een reis naar Turkije

Wellicht denk je bij het woord ‘visum’ aan een langdurige verblijf in het buitenland. Maar ook wanneer je slechts voor een paar dagen dagen naar Turkije gaat, heb je dit document nodig. Deze afspraak heeft Turkije in 1997 gemaakt met Nederland. Turkije is kandidaat-lidstaat voor de Europese Unie, maar nog niet toegelaten. Daarom is het mogelijk om als land deze eisen te stellen. Voor het visum is overigens geen leeftijdsgrens; ook kinderen moeten in het bezit zijn van dit document, willen ze door de paspoortcontrole komen. Reis je vaker af naar Turkije? Dan profiteer je ook van een aantal voordelen. Een visum is namelijk een half jaar geldig. Dit staat echter wel los van je verblijf in Turkije zelf. Met dit document is het mogelijk om 90 dagen in het land te verblijven. 

Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie naar Turkije

Dat de aanvraag van een visum niet hinderlijk en slechts een kleine formaliteit is, blijkt wel uit het stijgende aantal Nederlanders dat afreist naar Turkije. Volgens het AD was er bij de grote reisorganisaties al een grote stijging te zien in het aantal boekingen naar Turkije. Vorig jaar was het aantal boekingen bijvoorbeeld al gestegen met zo’n vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral Alanya is een populaire bestemming. 

Regel je visumaanvraag nu binnen 5 minuten online

Wees niet bang dat een visum regelen een gigantische onderneming is. Je kunt namelijk heel eenvoudig online een visum kopen. Een groot voordeel is dat de pagina in het Nederland is, je vult het formulier dus zonder al te veel moeite in. Vergeet in dit geval niet om voor elk gezinslid een visum aan te vragen wanneer je met je gezin op vakantie gaat. Aan het eind reken je af met iDeal. Vervolgens heb jij binnen 24 uur de documenten in je mailbox. Eenvoudig, toch? Vergeet alleen niet om alles nog uit te printen voordat je vertrekt, zodat je eenmaal aangekomen in Turkije vrij snel weer door kunt lopen.

Comments zijn uitgeschakeld.